Børstning og pelstjek
Det er naturligvis en god idé at børste pelsen, når hunden fælder – typisk forår og efterår. Men har du en langhåret hund, bør du så vidt muligt børste den hver dag – især hvis den er meget ude.
LÆS MERE
Ører
Hænger din hunds ører, kræver de mere pleje end hvis ørerne er oprette. De får ikke så meget luft og der kan gemme sig små plantedele, jord og andet i krogene.
LÆS MERE
x
Brug en blød børste og lær allerede hunden som hvalp at børstning er en hyggelig del af den daglige hygiejne og kontakt mellem dig og din hund. Børst pelsen godt igennem og vær sikker på at komme i bund, så der ikke sidder filter helt inde ved huden. Et vigtigt element ved børstningen er, at det giver dig mulighed for at tjekke, om din hund skulle have flåter eller lopper (se ”Parasitter”). Dette kan både være ubehageligt og give farlige sygdomme. Du kan også ved samme lejlighed mærke, om din hund har rifter eller tegn på ømhed og evt. betændelse. Hvis du opdager flåter fjernes de effektivt med en flåttang.
x
Hundeører, som ikke er snavsede eller lugter dårligt, skal ikke renses, men begynder ørerne at lugte surt, eller begynder hunden at ryste mere på hovedet end den plejer, skal ørerne renses. Fortsætter hunden med at virke irriteret fra ørerne, skal den tilses af en dyrlæge, da infektioner med svampe eller bakterier hyppigt kan være årsag til øregangsbetændelse. Når man som hundeejer selv renser hundens ører, er det vigtigt, at man bruger et skånsomt rensemiddel, specielt fremstillet til de følsomme hundeører.